Pengikut Blog Kering =p

Thursday, April 29, 2010

Penat...



minggu lepas, minggu ni, badan ni rasa sangat lah penat... keje yang tak henti-henti dan tanpa cuti... arghh... minggu lepas, ade latihan sukan setiap pagi kat padang sekolah.. so, kene la berjemur kat padang tu.. dah, bukan kejap.. tapi sampai 2-3jam.. dala cuaca kejap panas, mendung,lembab, panas... makin rabak ah badan nih.. sampai ade cikgu yang demam, tapi selamber je tolong latihan.. hari-hari lak tu.. perghh, kuat tol cikgu nih.. sampai mood nak snap pon takde dah.. entah, memang letih ah.. petang lak, kene wat keje ngadap pc.. pedih mate nih.. ngan sejuk dok bawah aircond.. adeh, tak rase ngantok langsong, tapi badan ni rase letih, sakit-sakit..

sampaikan ade keje yang Guru Besar nak cepat, aku tak dapat nak siapkan lagi.. rase bersalah woo.. GB suro buat tuu.. tapi nak wat camne.. ade keje lain yang nak on the spot yang perlukan pertolongan kuderat nih.. kene la wat.. adeh..sangat penat woo.. bayangkan, isnin sampai jumaat keje, petang tu lak balik PJ, sabtu merayap habis ke KL untuk shopping sbab gaji da kua(hahahah), malam sabtu tu balik Sabak balik, sbab Ahad ade sukan rasmi sekolah..Isnin sekolah cuti, tapi aku tak.penjawat awam tak cuti maa.. cekgu-cekgu ngan murid je.. ape lagi..tido saja ah.. mane larat nak wat keje, nonggeng-nonggeng godek pc tu smua.. sakit-sakit badan... ni, member yang nak Konvo kat Poli, singgah dan tumpang tido umah, 2malam berturut-turut.. memang merayap dan makan sakan ah.. hahah.. dan petang semalam lepas abis Konvo, member da balik, baru laa dapat rest sikit.. adeh.. letih..letih.. dan letih...

ape yang perlu dibuat untuk segarkan badan yang lunyai macam kangkung nih.. hahah.. :p


hari jumaat maa.. pakai baju melayu ler..heheh.. tu,cekgu KPLI.. sape lagi ensem?? :p




Thursday, April 22, 2010

My Dream Destination

hahaa... lagi sekali nak mamai-mamaikan kepala nih, nak angau jap, untuk berangan pegi ke tempat yang nak sangat-sangat pegi.. memang dah lama sangat dah aku angau nak pegi sini, tapi entah bile laa baru leh dapat.. tapi kalau dapat, memang penoh la entry kat blog ni pasal story nye.hahahah..

dan tempat yang nak sangat aku pegi tu ialah ......



Tokyo, Japan.....


hahahaa...

kenapa aku nak sangat pegi kat sini?? hahaa... semuanya bermula dengan komik.. dan 1st japan comic yang aku baca, semestinya Dragon Ball.. sapa tak tau kan pasal comic nih.. femes masa zaman kanak-kanak aku dulu.. sampai skarang ade lagi full set comic tu, buat khazanah untuk anak-anak.. hahahah..

satu lagi, sebab sini la tempat yang kita boleh jumpa atau nampak mana-mana artis akan wat show kat tengah-tengah jalan, dan memang ramai gila orang tengok.. kalau tengok daripada atas, da macam tengok semut.hahah.. memang bes la.. kalau dapat tengok show L`arc~en~ciel, memang aku sanggup redah orang, pegi kat baris depan sekali.. faveret japan band woo.. hahah..




lagi satu lak.. semestinya diorang nye culture.. sangat bes woo.. bak kata pakcik aku yang dah berkali-kali gi sana, sampai dah bawak balik katana untuk atuk, die kata memang bes.. kat bandar, area rumah pon tenang, takde bising.. kalau kat kampung, lagi la bes.. dan cuaca yang sangat bes.. bila sejuk, leh wat macam-macam aktiviti, macam iceskating ke, wat bbq ke.. dan musim sakura la paling bes.. dan mengikut kata pakcik, rumah pakcik angkat dia masa kat sana, memang penuh ngan sejarah samurai, dan aku memang minat gila ngan sejarah dan samurai tu sendiri.. so, mesti la nak pegi. hahahaa..




dan, bullet train die tu, pun macam nak merasa.. pakcik kata memang laju.. mula-mula mabuk, tapi lama-lama, bes.. suasana pun senyap, sebab orang jepun suka membaca.. bagus ah orang jepun ni.. lagi, err, ape eh pakcik crita kat aku.. hah, lagi satu.. dia penah tunjuk gambar dia ngan artis.. arghh, aku sangat jeles.. hahah.. mesti ah aku pon nak gak.. dan semestinya dengan...


KIMURA TAKUYA


uih.. aku nye faveret artis ni... die memang gedebom ah.. belakon boley, nyanyi boley, mengacara pon boley.. semua pon boley ah.. dapat tangkap gambo ngan die, dapat autograf die.. perghh.. smpai tua aku nak simpan.. hahahah..

dan, last sekali, aku nak pusing satu jepun, nak tengok tempat-tempat yang bes, shoot gambar meletop-letop ngan SLR nih.. tapi, kalau pegi negara jauh-jauh camni, mesti naik airplane nye kan... takkan jalan kaki kot.. dan the 1st choice semestinya la....

nape amek MAS Airlines?? haa.. sebabnya.. 1Malaysia maa.. mesti ah amek company tempatan nye.. bebaloi-baloi gitu.. hahahah.. seat dia, memang superb ah.. bak kata ayah yang dah banyak merantau, MAS terbaik sebab seat nye bes, tido pon bes, nak makan ape pon leh, walaupun tak larat sebab mabuk-mabuk.hehe.. leh kata semua bes ah.. so,ini la die, MAS Airlines.. =)

haaa.. ape lagi eh.. takde dah kot.. hahah..so, ape lak impian ngan angau-angau korang?? hahaa.. mesti korang ade angau nye ah, nak gi tempat yang diimpikan.. dah angau, try-try laa usahakan.. dapat pegi betol-betol, memang melompat la kan.. hahaa.. :p



p/s : dapat pegi, nak bawak 1 family & jeng3.. :p




Project Alpha Season 2 ini ditaja oleh :



dan disokong oleh :






video video

Wednesday, April 21, 2010

iValue Plus & Meronggeng~~... =p






perghh.. bersawang gile page aku nih.. asek-asek hapdate skali skala je.. hahah.. bz maa.. xde mase langsong nak godek belog.. pastu tepakse hapdate dengan story mory yang lapuk.. tapi ape leh wat, diri ni nak gak hapdate ngan bahan-bahan lama camtuh.. hahah..






okeyh.. mula bercerita.. pada 03.04.10 lepas, aku menggerakkan diri pergi ke KLCC.. motif??hahaa.. pergi ke Maxis Center.. gerak ngan 3member otak senget iaitu Boy, Along dan Zharif a.k.a Andre.. ape lagi, gerak ah.. ngan moto je.. senang, xyah redah jam KL tu.. da lame sangat tak turun KLCC, sampaikan parking pon tak tau nak lalu mane! hahahah.. lupe ah.. lagipun lalu jalan lain, tu yang bepusing-pusing carik parking.. akhirnye jumpe gak.. okeh, teros gerak ke Maxis Center, gi kaunter.. ade abang sorang nih, perghh, memang bagos ah die jadik counter-man.. mulut kelakar gile... aku belom nak tanye, die da bukak mulut.. sempoi ah abang nih.. da bagi number, perghh, 12 orang lagi.. bunyi macam kejap je kan??tapi sorang nak lepas, da 15minit.. kalau 12orang, brape lame tu? hahaa.. memang penat.. dala bediri.. tapi, mate begerak ke arah touch screen tv.. memang jakun abis, kitorang main tekan-tekan.. smpai ade brader maxis tu usha semacam je.. weeehh!! lantak ah kitorang nak watpe pon.. customer always the priority.. nak marah, memang aku blah je.. hahah..

tunggu punye tunggu punye tunggu, naik gak number aku... hurmm.. ape agaknye yang aku wat eh, gi kat Maxis Center nih.. hahaa.. aku tukaq plan utk maxis aku ah... aku amek iValue Plus 50.. cukop ah.. esok-esok da kaye, up kan lak.. hahah.. dapat lak kaunter amoi, aku ngan along kat kaunter, tak abis-abis usik amoi tu je..hahahah.. memang gelak saje amoi tuh.. nasib baik ko comel, tu yang senang wat gurau.. kalau muke garang semacam, memang nak senyum pon gerun semacam je.. hahahah.. dan, motif tuka pelan nih, sebabnya daripada Seseorang tu, yang mana dia pon pakai maxis.. soo, senang ler.. murah pon murah, mudah.. xyah penat2 gi topup bagai.. heheh..






da abis, settle, ape lagi.. merayap la pulak kat taman.. aku ngan Andre bawak slr masing-masing, soo, dengan takde keje, kitorang snap sane sini, candid sane sini.. pic nye, ade di SINI.. memang merapu meraban je dak-dak nih... hahah.. memang gile.. da penat, gi makan kat warung di luar KLCC.. save budget maa.. hahahah.. da kenyang, teros balik.. penat merayap dah... dan akhirnya, malam tu, zuupp!! teros gayot ah... hahahah.. :p





Friday, April 16, 2010

Penamat... =)




yaaa... story mori tentang Pangkor udah sampai ke penamat.. da dua bulan nye kes, baru nak abis..hahah... okeyh, sambung cerita..

bila semua da plan nak teros balik, takde singgah mane-mane, memang orait sangat ah tu kan.. soo, kitorang teros ah gerak.. ade 3kereta.. aku naik ngan Mal ah.. sampai ke Lekir, area dah nak smpai Teluk Intan, adumak aih.. asal jem lak nih... dala lane pon satu je.. nak potong pon takleh.. bahaye bai... ape lagi.. memang menyumpah ranah ah aku..hahaa.. ade skali tu, Mal perasan ade Hilux nak potong dari belakang.. memang laju gile ah.. alih-alih, Hilux tuh himpit kereta kitorang.. perghh, memang berasap ah Mal.. ape lagi, aku hasut kat Mal, "Mal,tak payah bagi.. wat bodoh je.. cucuk kereta depan... selamber je.." hahahaa.. memang jahat aku ni kan.. hahah...ape lagi, Mal pon cucuk ah.. dah, Hilux tu tetinggal kat opposite roadside... ape lagi, kene hon ah kan.. hahahah, sangat bes.. padan muke ko, tak reti besabar.. camne nak jadik pemandu berhemah kalau ade sikap camtu..hahah..




nasib baik sebab trafik light je.. kalau JPJ ke, Polis ke, memang kene ah kereta Mal nih.. ekzos bising.. hahah.. Mat ngan Busu tunggu kat tepi jalan.. sampai je kitorang, Mal kene maki.hahah.. da kumpul, kitorang teroskan perjalanan.. sampai je kat area Kuala Selangor, kitorang pisah.. Busu ngan Mat gerak Sg Buloh, nak teros ke Negeri Sembilan.. budak nogoyi laa.. hahaha.. kitorang teros ke Klang, dan 1st person yang dihantar, semestinya aku.. ugut Mal.. hahahah.. aku dihantar kat tempat yang sama, iaitu di KTM Klang.. memang seram, sebab aku sorang je yang menunggu.. dala da lewat.. nasib baik sempat lagi tunggu train.. kalau tak.. rabak poket carik teksi ah jawabnye..hahah..






sangat seram duduk dalam tren yang hanya ade brape orang je..seram woo.. pastu try call sesape untuk pickup aku kat KTM Dao' Harun lak.. ayah kat kampong, member merayap.. adeh.. kene naik teksi gak ah camnih.. selamber je ah.. sampai je umah, ade akak ngan adik.. nasib baik.. mandi, makan cikit, baring-baring, teros lelap depan tv....






Pengembaraan ngan member-member nih la,yang 1st bagi aku.. kembara jauh, yang seronok, macam-macam perangai, macam-macam aktiviti..sangat2 seronok.. geng, wat la lagi, plan ah lagi.. aku mesti nak gi nye.. seronok ade member-member sporting macam korang... cayalah!! =)


Sangat Panas Hati....





haa.. bersambung kembali dalam entry tentang Pangkor..mcm gile je aku nih, update entry yang story nye da lame gile, tapi nak gak hapdate.. suke ati aku ah..hahah.. ok,mulekan cerita..




bile kitorang da sampai kat jeti pangkor, pergh.... ramainye MANUSIA.... sangat ramai.. apesal nih.. takkan laa time2 ni semua nak balik... adeh.. kitorang turun je daripada van, teros lepak kat corner jeti tuh, tunggu ape jadik... masing-masing da lapa gile.. semua tak tahan.. tapi, bila dok kat corner nih, macam xdapat ape pon ade gak.. tengok je orang beratur, tapi tak masok line, macam buang mase je.. ape lagi, aku ajak bebudak ni bangon, angkat beg maseng-maseng, gagahkan diri gi beratur.. nak wat camne.. bratur la gak... da bratur, mak aih, paneh eh.. sampai Mat nak pitam dah.. ngan himpit-himpit, bau sane sini, adeh.. nasib baik aku berdiri kat tepi je.. memang rimas..




sangat penat.. da lame gile dah bediri nih.. ngan rebut-rebut nak ke depan lagi... rase-rase nye, ade la gak dalam sejam setengah kitorang bediri je kat situ,tunggu feri.. feri lak, nasib baik banyak.. sebijik pegi, sebijik datang.. tapi sangat lambat.. ngan ramai orang lagi.. memang aku tak tahan dah..




bila sampai satu mase tuh da nak dapat feri, aku takde nye nak bagi chan.. selambe je rempuh sesape je kat depan aku.hahah.. tak tahan dah woo.. kaki dah menggigil.. dala tak makan ape-ape daripade pagi, pastu merayap... dapat masok feri, memang syiok gile ah.. 6seat untuk aku je,.. ramai yang naik bahagian atas feri, termasuk member-member aku.. diorang panggil, aku takmo.. penat bai.. baring lagi bagos.. soo, ape lagi..10minit perjalanan ke darat, aku guna untuk tutup mate jap... fuh.. penatnye...






sampai je darat, semua plan nak carik tempat makan.. adeh, jalan lagi.. ngan beg berat ngan makanan,hahah.. tepakse gak.. dala aku je yang bawak beg pegang, yang lain smua beg skolah.. perh, menyesal tak bawak beg camping tuh.. tapi memang leh dinampakkan kebuluran kitorang.. sangat cepat diorang ni makan.. dala order air sampai dua.. memang rakus ah.. heran makcik kedai tuh.. tang nih, aku lupe lak nak snap.. lapo sangat dah.hahah.. lepas tu, semua gerak gi kereta.. aku gi jalan-jalan jap.. carik baju, carik keychain.. dah puas mencarik, ape lagi, gi kat kereta, tunggu yang lain, dan, gerak pulang ke Klang!! yahooo.... huh.. penat...




Wednesday, April 7, 2010

keBIZIan....adeh.... :p

minggu nih aku memang tersangat-sangat bizi... isnin dan selase lepas, ade kursus membuat laman web untuk sekolah(tempat keje aku)... mati-mati la aku ingat buat guna portal, disebabkan info daripada surat kursus tu.. alih-alih,laaaa.. gune blog je... mentang-mentang laa sekolah nih macam standard paling akhir je, leh wat gune blog je.. apo ah.. tapi takpe, disebabkan aku ade pengetahuan buat blog, so, akan aku gune kan dengan sebernas-bernas nye.. heheh..

gi kursus ngan cekgu Rahman.. aku sebenarnye jadik assistant je.. tapi semuanya aku wat.. sebabnye?? cekgu aku tak tau ah camne nak wat..hahah.. kalau aku takde, memang C.Rahman takkan dapat wat langsong ah.. tu die yang kate.. so, aku ikot ah.. lagi pon, leh lari daripada keje kat skolah.. hahahaa... kursus 2hari nih memang membosankan.. sangat bosan... ingat kan, ade laa aktiviti yang seronok ke, leh wat aku teruja ke.. alih-alih, memang formal abis.. gile ah.. mentang-mentang semuanye cekgu je yang datang.. takpe,selamber je lah... nasib baik la bukan aku sorang je yang MUDA kat situ.. ade gak technician macam aku nih.. fuhh.. ha, lupe, kursus nih wat kat Pusat Kegiatan Guru Sabak je... ade gak technician yang aku kenal..

wat nye wat, jadik ah gak blog skolah nih.. tapi mase explaination, memang aku wat dek je, sebab semuanye aku dah tau.. yang tak tau, format seragamkan blog-blog skolah je... ape lagi, memang cincai ah keje aku.. hahahah.. bedal ah labu... da siap cincai-cincai, aku memang kene edit balik... kene bawak balik dulu, edit ape yang patot, dan wat secantek-cantek nye..heheh..

so,kalau korang nak tau ape link nye, klik saje di sini eh..
tapi tengok selepas seminggu dua ah.. skang nih layout dan interface nye memang sakai gile ah.. hahahah... okeyh, nak sambong edit lagi blog skolah nih.. penin, penin... =)





Thursday, April 1, 2010

Bulan Itu Senyuman..... =)





"Bulan Malam"
Itu namaku...
Cahaya Bulan..Itu kamu...
Mengapa? Siapa kata Bulan itu jauh tetapi tiada serinya?
Tetapi cahaya nya menyala setiap masa apabila ada,
bagai datangnya kamu menyalakan hati lembutku..

Bulan...
Mengindahkan malam yang kesejukan...
Menghangatkan seri malam,
Menyalakan hati yang padam,
Memberikan satu titik laluan... oh Bulan...

Adakah Bulan itu cantik?
Takkan sesekali akan ku sangkal...
Kerna ku tahu, Bulan itu indah...
Bulan itu inspirasi,
Bulan itu inspirasi,
Bulan itu titik seri...
Bulan itu sangat indah...

Ku berdiri di bawah cahayamu Bulan..
Ku tutup mata,
ku bayangkan perkara terindah tentangmu Bulan...
Titik tanda satu ikatan, satu tali erat tiada putusnya...
Ku buka mata,
Ku beri senyuman,
padamu oh Bulan...

Oh Bulan...
Ku rindu padamu, cahayamu, indahmu...
Dan senyumanmu.. padaku..

=)