Pengikut Blog Kering =p

Thursday, April 22, 2010

My Dream Destination

hahaa... lagi sekali nak mamai-mamaikan kepala nih, nak angau jap, untuk berangan pegi ke tempat yang nak sangat-sangat pegi.. memang dah lama sangat dah aku angau nak pegi sini, tapi entah bile laa baru leh dapat.. tapi kalau dapat, memang penoh la entry kat blog ni pasal story nye.hahahah..

dan tempat yang nak sangat aku pegi tu ialah ......



Tokyo, Japan.....


hahahaa...

kenapa aku nak sangat pegi kat sini?? hahaa... semuanya bermula dengan komik.. dan 1st japan comic yang aku baca, semestinya Dragon Ball.. sapa tak tau kan pasal comic nih.. femes masa zaman kanak-kanak aku dulu.. sampai skarang ade lagi full set comic tu, buat khazanah untuk anak-anak.. hahahah..

satu lagi, sebab sini la tempat yang kita boleh jumpa atau nampak mana-mana artis akan wat show kat tengah-tengah jalan, dan memang ramai gila orang tengok.. kalau tengok daripada atas, da macam tengok semut.hahah.. memang bes la.. kalau dapat tengok show L`arc~en~ciel, memang aku sanggup redah orang, pegi kat baris depan sekali.. faveret japan band woo.. hahah..




lagi satu lak.. semestinya diorang nye culture.. sangat bes woo.. bak kata pakcik aku yang dah berkali-kali gi sana, sampai dah bawak balik katana untuk atuk, die kata memang bes.. kat bandar, area rumah pon tenang, takde bising.. kalau kat kampung, lagi la bes.. dan cuaca yang sangat bes.. bila sejuk, leh wat macam-macam aktiviti, macam iceskating ke, wat bbq ke.. dan musim sakura la paling bes.. dan mengikut kata pakcik, rumah pakcik angkat dia masa kat sana, memang penuh ngan sejarah samurai, dan aku memang minat gila ngan sejarah dan samurai tu sendiri.. so, mesti la nak pegi. hahahaa..




dan, bullet train die tu, pun macam nak merasa.. pakcik kata memang laju.. mula-mula mabuk, tapi lama-lama, bes.. suasana pun senyap, sebab orang jepun suka membaca.. bagus ah orang jepun ni.. lagi, err, ape eh pakcik crita kat aku.. hah, lagi satu.. dia penah tunjuk gambar dia ngan artis.. arghh, aku sangat jeles.. hahah.. mesti ah aku pon nak gak.. dan semestinya dengan...


KIMURA TAKUYA


uih.. aku nye faveret artis ni... die memang gedebom ah.. belakon boley, nyanyi boley, mengacara pon boley.. semua pon boley ah.. dapat tangkap gambo ngan die, dapat autograf die.. perghh.. smpai tua aku nak simpan.. hahahah..

dan, last sekali, aku nak pusing satu jepun, nak tengok tempat-tempat yang bes, shoot gambar meletop-letop ngan SLR nih.. tapi, kalau pegi negara jauh-jauh camni, mesti naik airplane nye kan... takkan jalan kaki kot.. dan the 1st choice semestinya la....

nape amek MAS Airlines?? haa.. sebabnya.. 1Malaysia maa.. mesti ah amek company tempatan nye.. bebaloi-baloi gitu.. hahahah.. seat dia, memang superb ah.. bak kata ayah yang dah banyak merantau, MAS terbaik sebab seat nye bes, tido pon bes, nak makan ape pon leh, walaupun tak larat sebab mabuk-mabuk.hehe.. leh kata semua bes ah.. so,ini la die, MAS Airlines.. =)

haaa.. ape lagi eh.. takde dah kot.. hahah..so, ape lak impian ngan angau-angau korang?? hahaa.. mesti korang ade angau nye ah, nak gi tempat yang diimpikan.. dah angau, try-try laa usahakan.. dapat pegi betol-betol, memang melompat la kan.. hahaa.. :p



p/s : dapat pegi, nak bawak 1 family & jeng3.. :p




Project Alpha Season 2 ini ditaja oleh :



dan disokong oleh :






video video

3 comments:

Redbloodsnow said...

yai...ko x letakkan video project alpha 4 n 5 ke? kene letak gak bro..heheh

Zumie said...

sume wat entry ni ek.

shahrul said...


hohoo..saje mengisi mase lapang dan mengisi entry baru kat blog ni kak..xde idea nak wat entry baru..heheh.. :p