Pengikut Blog Kering =p

Tuesday, October 25, 2011

Fish Manhattan... =)

haaa... macam biase la kan, cerita dan entri aku kompem la yang berzaman-zaman nye cerite.haha.. tapi takdela lama sangaatt.. kesah ni terjadik awal bulan aritu.. haa... aku dan ehem-ehem berjalan-jalan mencari hadiah untuk anak buah die, kat Subang Parade aje.. tapi sebelum tu kitorang dari Low Yat, caikkan phone baru untuk makcik nih.haha.. dari Low Yat, ke Subang.. haaiih, memang suka betol kitorang jalan jauh-jauh camnih.. em,pusing nye pusing rasenye, perot ni mule la dah lapar.. ape lagi, pusing laa 1tempat tu nak carik mane tempat yang bes.. ternampak 1restoran ni, yang tak penah aku masok.. dan si ehem-ehem pun beriya mengajak.. so, jom ajela kan.. heheh.. :p

so, kitorang terjah Fish Manhattan Restaurant (betol ke idak?bedal jela..haha..) kat seblah McD rasenye.. sooo, aku dah mula rase macam budak kampong masok kedal mahal-mahal, standet-standet camnih.. klakar sungguh.. tengok orang semua makan pakai pisau ngan garfu.. perghh.. boleh ke tak nih.. dah lama tinggalkan semua nih.. sejak dok kampong nih, memang sental pakai tangan je nak makan.. tapi takpe, aku cool je.. tapi bila time nak order, aku nganga je.haha.. ehem-ehem yang orderkan..

sambil-sambil tunggu makanan sampai, godek-godek laa phone baru makcik nih.. HTC jee.. biase-biase jee.. dan-dan lak air sampai, teros minum.. perghh, sejuk tekak mak nookk.. haha.. tunggu nye tunggu, makanan pon sampai.. haaa, ni diaaa....



power la abang nih main api dalam restoran.haha.. :p




ok, aku dah lupa ape nama makanan tu.. main telan je.. ape idaknye, nak order pun orang seblah yang buat, so aku tau makan jela.haha.. memang sedap tak terperi wooo... ikan salmon, salad,nasi, ape lagi.. lupe dah.. ngan air ice lemon tea siap leh refill.. haha.. kenyang abis... memang berbaloi la bagi aku.. 2orang makan dalam RM50++ rasanya... so, pada korang yang nak try, cuba amek set untuk 2orang.. yang lain-lain pun ade gak yang sedap.. :P




p/s : nak datang lagi, ngan mak ayah lak.. =)

yang merapu meraban :



10 comments:

siti said...

nyam3......

najihah sahami said...

hoho..teringin jugakk!

fiQ'Ra said...

lapooo pulak tgk makanan tuh :/

SANDRA AZWAN said...

The Manhattan FISH MARKET.... the best fish and chips EVER!!

Nava.K said...

Having tasted the food here, its not the best for me though something different for a change.

Faaein Talip Roy said...

nampak sedap.. =]

zh-ena said...

yummy sungguh la sedap

shahrul said...


siti : sedaaaappp~ :p

najihah : save the money for this! :p

fiq'ra : haha..terliur kan.. ;)

sandra : yup! ;)

Nava : it's my first time..so,have to appreciate the taste lor.. :p

Faaein : memang sedap~ ;p

zh-ena : sungguh2 la sedap~ :p

Redbloodsnow said...

pernah sekali je mkn kat fish manhattan ni. tak sedap arr akak rasa makanan dia. ada rs hanyir je bg akak la

shahrul said...


Kak Zie : hanyir??ermm, ayai rase sedap je...ayai sebenarnye yang abiskan semua..sedap je..haha.. :p