Pengikut Blog Kering =p

Friday, December 2, 2011

Berkelah di Hutan Lipur Lentang.. =)

hohooo... kejadian ni berlaku hari ahad lepas, lepas aku gi kenduri sepupu aku kat Bukit Angkasa, Pantai Dalam KL.. tapi memang telupe abis nak snap gamba, sebab penangan makanan kenduri yang telebih sedap sampai tak ingat ape dah.haha.. tapi baru 2jam aku ade kat kenduri tu, tetibe abang ipar aku yang datang berasingan ngan family aku, ajak aku gi mandi air terjun lak.. mane leh tolak weh.. da bape kurun aku tak jumpe air sungai.haha.. sedih sungguh.. memang tak tolak dan teros setuju je... :p

balik awal, singgah rumah salin baju, teros gerak gi rumah abang2 pada abang ipar aku.. ok, destinasi, Hutan Lipur Lentang.. mula-mula memang aku tak tau kat mane tempat nih.. rupenye kene naik Genting Sempah, nak ke Bentong tu hah.. agak jauh, tapi bes.. sebab?? da sampai sane, tempat memang tenang gile... tapi yang tak bes nye, ujan da mula turun... adoih....

family abang ipar aku ni macam lain sikit, sebab, sampai je teros bentang tikar, teros bukak bekas makanan, teros makan... aku tak penah wat camnih.. sampai je teros terjun.haha.. sebab, aku takut mual kalau makan dulu.. tapi ape leh buat, sebab aku tenampak BUDU... dan, abang ipar aku memang orang kelantan.. so, ape lagi.. mencekik ler dulu... :P


baju belang - abang ipar, baju pink - akak aku yang gedik.
baju MU - brader abang ipar aku a.k.a Abang Escort Agung. :p


besungguh-sungguh sediakan makanan sebelum nak terjun.. :p


tapi belum abis makan, ujan da lebat.. kelam kabut kemas, gi cari pondok berteduh.. tapi, abang ipar aku takmo berteduh, teros ajak aku terjun sungai.. ape lagi, i follow la kan..hahaa... sejuk jangan cakap la, sampai ke tulang... air makin naik, tapi aku selamber je... sebelum nak balik, ujan da benti, dan memang air dari atas cukup deras.. tapi bes... time nih, memang tak pegang fon nak snap gamba dah... haha...

bile balik je, memang lemau gile... tapi, semangat balik nak tengok bola Harimau Malaya, tapi kalah... so, untuk ubat sedih, cik ehem-ehem ajak 'supper'... ape yang kitorang telan?haaa... tungguuu... ;)




p/s : aku tak reti berenang sebenarnya.haha.. :P

yang merapu meraban :



2 comments:

azam said...

musim hujan g hutan lipur...hehehe

shahrul said...


memang hujan pun time nih.... :p