Pengikut Blog Kering =p

Thursday, October 6, 2011

IceRoom? Sedap Gile,Tookk... =p

err, kalau tak silap, sabtu lepas, dalam lewat petang gak la, si ehem-ehem mengajak secara mengade-ngade gi makan ais krim.. so,aku ok kan aje.. benda atau kedai yang aku pikir, semestinya Tutti Frutti.. tapi bila da duduk dalam kereta, jalan pun macam lain macam jauhnye, so aku rase ni bukan Tutti Frutti..

alih-alih, da sampai kat Kota Damansara.. aku pelik.. mesti la kan, sebab aku tak tau kedai aiskrim ape yang ade kat sini. tak penah lak nampak Tutti Frutti.. takkan makan aiskrim Cornetto semata, dari PJ nak ke KD?haha..

soo, pusing nye pusing nye pusing, tadaaa... haaa, da sampai dah.. kat mane? It's IceRoom, guys.. ;)


ihsan incek Google :p

hohoo.. seyes, aku tak tau ape yang ade kat dalam kedai nih, ape yang sedap.. 1st time nih.. ehem-ehem la yang bawak, aku ikot je.. dan ni memang 1st experience bagi kitorang.. sooo, jom bantai eskrem! :p

kat dalam nye.

menu,menu~ :p


da masok, amek seat, ade waiter datang, bagi menu.. macam Mat Nepal je.haha.. lantakkan.. nama aiskrim yang kitorang mintak, err, tak ingat la nama. tau-tau da masok mulot je.haha.. pastu, kitorang order tempura durian.. sedap gileee... tapi kejap je abis, sebab macam kecik dan sikit bile kongsi 2orang.haha.. mau rase aje maaa.. :p

sedap wooo tempura durian goreng nih! :p
ihsan Google lagi. lupe nak snap. cepat sangat abis! :p



fokus yang di depan.. :p


fokus yang di belakang.. :p


aiskrim dia, tak macam aiskrim biasa, lembut macam tu.. tak.. tapi dia macam ais kacang camtu.. banyak, sedap, dan puas.. memang rase macam susah nak abis je, tapi memang sodap lah! heheh..

sape-sape suka aiskrim, jom ke IceRoom.. try Google, tengok branch mane yang dekat ngan korang ye! ;)




p/s : nak lagi, tapi tunggu bulan depan. :p

yang merapu meraban :



10 comments:

Cik Erza said...

kawaiiiii!!!gotta catch it someday!!haha

pinky_liscious said...

saya tak pernah rasa lg..tp kwn2 sy cakap iceroom lg sedap dari BR...yeke?

nurpiska said...

wahhhh..

Dilakochan said...

Tempura durian mmg terbaek! Time pepanas masuk mulut! perghhh super best!

Ice cream dia pun, x memuakkan!
Sbb dia snow ice!! Lelembut je kannn!

Tp ice room ni yg aku pelik 2 3 branch yg aku pergi, kalau ice cream yg ade bebuah tu,

xsemua tempat bubuh buah yg sama. Kadang2 askim manggo aku order, certain branch akan dpt buah manggo potong2 skali, branch lain xde plak! huhuks

.F.e.Q.a.H. said...

bf saya keje kt ice room... dyer chef kat situ... ^^

shahrul said...


Cik Erza : is it??hahaa,u've to try it! ;)

Pinky : err,saye pulak xpenah telan BR..haha..tapi,iceroom sedap~ :p

nurpiska : waaaahhhh...sedap woo~ :P

shahrul said...


Dilakochan : perghh..karangan ko bagi..haha.. err,tu aku tak tau la.baru gi 1st time nih.. rase nak gi lagi..tapi,ko gi jela tempat yg byk bagi buah byk2! :p

Feqah : oh,ye?leh dpt diskaun la nih? :p

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

wow.mcm sedap!

hish, org damansara pun xpnh gi lagi nih. tergugat makcik XD

Hawa Ahmady said...

sedapnye...nak jugakk..!!

shahrul said...


Andi : haaa..kalo tergugat,kene pegi la lepas nih.. ;)

Hawa : kene pegi! ;)