Pengikut Blog Kering =p

Monday, May 31, 2010

Perhatian??? Kenegaraan.......... =)

hahahaaa... tajuk yang tak boleh blah.. sangat boring bile korang bercerita pasal negara kan?? hahaa.. tapi itu la yang terjadik kat aku.. hahahah.. tapi,mula-mula memang bosan ah.. tapi last-last, memang melekat teros kat kepale nih...hahahaa.. ape die??

KURSUS KENEGARAAN... :p

hari pertama - hahah.. adeh.. mentang-mentang laa keje Gomen, so kene laa gi kursus nih.. nasib baik laa penting untuk keje nih.. kalo xpenting, leh gak tunda ke, bagi alasan takleh datang ke..hahah.. so, khamis lepas, siap-siap untuk pack bag, baju bawak macam dah nak larik umah, ngan beg sandang lagi... nasib baik la malas nak bwak bantal.. kalo x, da macam orang tak betol dah, gendong bantal ke hulu ke hilir.. dala gi naik KTM, pastu member, Akmal amik kat KTM Shah Alam.. okeyh,skip.. tempat course, di UPM Serdang.. memang SENANG gak ah nak gi.. ngan Akmal tak tau jalan.. memang bagus.. aku?? arghhh!! gambar pasport xbawak.. kene laa gi cuci, tangkap gambar baru.. dala muke serabai.. adeh.. bedal je ah..

hari ke-2 - okeyh, teros ke aktiviti.. arghh, sangat bosan bile tengok punyelaa ramai.. 9ratus lebih.. ape ni.. ramai gile.. sah-sah sesak je bile gi mane-mane.. rimas ah.. ah,bia kan.. hari pertama, memang suram gile ah...bosan.. dari pagi sampai laa malam, ceramah, ceramah, dan ceramah.. memang bosan woo.. Akmal da tido terhangguk-hangguk.. tapi bile gelak sakan, aku gelak kaw-kaw nye.. aku selamber wat lawak bodo, sampai ade aweks-aweks tu gelak sakan.. hahah.. ilangkan ngantuk maa.. okeh, baru hari pertama, da rase penat.. sebab? bosan nye pasal..hahah.. malam tu, on9 jap sebelum tido..

hari ke-3 pelajaran pertama - sangat la bes.. malam tadi, aku dapat kumpulan.. bayangkan la, dalam 9ratus lebih tu, dorang panggil nama satu-satu.. aku bukan ape, kalo xdapat team ngan Akmal, memang xbes ah.. bosan der.. xde kaki nak gelak.. tapi, yeah.. same group.. pastu ade lak mmber lagi sorang yang sekepale gile.. hahah.. ok, mase LDK(Latihan Dalam Kumpulan), perkenalkan diri masing2.. aku gak yang kene mule dulu, lepas kene bahan ngan Akmal.. babun lu mal..hahah.. group yang ade 19 orang(7laki 12pompuan) tu, memang bes.. sebab? macam2 latar belakang woo.. ade dari SPR, JPJ, Bukit Aman, nurse, kat kehakiman, wilayah, macam-macam lagi la.. memang bes.. bile ade perbincangan dan ala-ala debat, memang macam2 idea kitorang bahas dan lawan kan.. kaw-kaw nye gado.. hahaaa.. memang bes ah..

hari ke 4 pelajaran kedua - pelajaran kedua, makin bes.. Fasilitator kitorang, En.Imran, memang banyak bagi ilmu dan macam-macam input yang tak penah kitorang dengar dan tau sebelum nih.. ape die?RAHSIA... hahahaa.. org Gomen je leh tau maa..hahah.. malam semalam, kitorang tengok cite Hati Malaya, memang best gile2 ah.. walaupun penah kua kat tv, tapi aku tak penah tengok pon cite tuh... bile da tengok, memang semangat gile ah.. malam ni lak, ade main kuiz ngan tayangan tentang kesedaran mempertahankan kemerdekaan dan perpaduan kaum kat mesia nih.. memang tragis dan sedih woo.. insaf abis.. hahaa..

hari ke-5 terakhir - masa untuk exam!! hahaaa... tension gile bile tengok nota-nota.. memang takde la aku rase nak bace kan.. hahahah.. tapi, entah nape, pukul 6.30 pagi dah buang tebiat wat senamrobik, ditambah ngan poco-poco... arghh, aku benci poco-poco.. hahah.. tak tau camne nak joget maa.. hahah.. abis joget-joget, balik bilik, nak bace sikit lagi, adoyai.. tetido lak.. hahahah.. sampai mase nak jawab, pergh... memang terbaik!! aku tak tau ape yang patot aku jawab!! adeh.. entah ape-ape yang kua entah.. banyak gile takde kat note.. ah,bedal.. itu jalan terbaik... hahahah.. tawakal je ler.. so, abis je exam, jumpe mmber2 group, laki akak awek2 smua, gelak huha-huha, gi makan, pastu,pisah..... sangat sedey woo.. bukan senang nak jumpe dorang... jabatan lain-lain maa.. tapi takpe.. ade FB, email, tak susah mau contact2... hohoo...

okeyh, mase untuk komen... KF ( Ketua Fasilitator ) nye, sangat lah best!! terbaek!! satu kepale woo... tak abis-abis buat lawak... tu yang bes bile ade coach yang muda yang handle main event... memang diperlukan lor... sebab? kebanyakan yang datang kursus ni baya aku je.. muda lagi.. tak bes ah kalo coach berumur yang takleh wat sekepale yang wat lawak bagai... bosan maa.. lagi, kesimpulan sepenuhnye tentang course nih, terbaek.. best gile... dapat geng baru, tak kesah laki ke, pompuan ke.. memang bes... ade lobang-lobang kalo dalam keadaan emergency.. contoh,JPJ.. hahahah...

nak balik, aku yang drive kreta Akmal.. saje nak test Saga.. ahahah.. sampai umah aku bawak, so, memang bes... lame gile xbawak kreta, lagi-lagi manual.. lenguh gile kaki nih.. da sampai umah, letak barang.. tidoooo....


p/s : takde pic, sebab ni kursus formal.. takleh letak maa... nanti masok ISA.. ahahah.. :p




14 comments:

Dyna Yvonne said...

ahahha...
mcm sonot jek
^)*

shahrul said...


hahaa.,...
memang seronok woo..

:p

Akmal.itco said...

hahaha,,,kalo boleh aku nk repeate btn kedua laa..arap2 gagal laa:)

Akmal.itco said...

best!!

Akmal.itco said...

hahahah..best!!

shahidatul said...

thu xpe...mmg best gler...semangat cnta kn negara bkobar2 ni..hihihihi

tolak bab katerer hampeh tu overall is very ok...KF mmg best gler...sush aku nk tgk dia masam muka..hihihi sengih smp ke telinga....

shahidatul said...

mmg best gler kursus ni...KF is the best la...spnjg 5hr aku kt kursus tu sedikit pn xpernah aku tgk dia masam muka...senyum sokmo...smp ke tlinga...hehehehe

Redbloodsnow said...

WAHHHH KO GOV SERVANT RUPERNYA YAI...SOBSOBSOB AKAK JELESSSSSSSSSSSSSS. PSSTTT...IF ADE KOSONG KAT DEPARTMENT TUH, REKEMENKAN WAT AKAK EK EK EK. PEMBANTU TADBIR PUN XPE...HEHE :p

shahrul said...


mal : sampai camtu skali doa ko eh..dapat roomate ngan macha kang,tau la ko..hahahah.. :p

shahidatul : siapakah anda? pape pon,maseh sebab komen2 eh.. :p

shahrul said...


Kak Zie : lor...saye ingatkan akak tau...lame dah saye letak pic nametag saye tu kak..xkan ler akak xpasan..sedey...sobsob..hehe..err,lg satu..saye keje kat skolah kak...xde kosong..hehe..
isi aje borang kat SPA kak....buleh nye.. =)

Mak Su said...

uuuiii lamanya kursus, tak tahan..tapi seronok bab makan...seronok tak?

shahrul said...


makan?hohoo..bes ler juge..6kali wooo.....
gemok balik!
hahah..

:p

Kiwi said...

ha3.. sebaik aku da lulus BTN 2 n da dpt sijil.. ko pn ngok citer yg same la yer. HATI MALAYA.. ha3.. besh2...

shahrul said...


Kiwi : hahahah...semestinya HATI MALAYA...bes woo..aku suke Maya Karin....ayoyooo....ayuuuu..hahah.. :p