Pengikut Blog Kering =p

Tuesday, December 28, 2010

Ayah Sakit~ =(

Jumaat, 17hb yang lepas... macam biasa, aku balik ke PJ... dalam on the way balik, ayong bagitau, yang ayah demam menggigil.. aku rilek.. taknak gabra sangat.. cool... sampai rumah, tengok2 ayah da selubung dengan toto.. mane penah ayah demam sampai nak selubung macam nih.. bile salam ayah, panas tangan ayah.. terok nih.. mak suroh aku bawak ayah gi hospital, tapi ayah takmo... malam tu, ayah tak lalu makan nasi.. tapi tetibe die mintak KFC.. memang kelakar, orang sakit mintak KFC, tapi, tula tanda2 yang ayah takkan dapat merasa makanan sedap2 untuk 2minggu lagi...

pagi2 lagi, aku tekejut, mak kejut aku.. tengok2, ayah dah ke hulu hilir, menggigil... mak masak air, tapi bile nak bagi ayah minum, ayah taknak yang ditiup, tapi nak teros hirup yang panas2 tu.. ayah je yang tau, camne sejuknye badan die mase tu.. cepat2 aku gi panaskan enjin kereta, teros bawak ayah ke hospital.. ayah mula cakap benda bukan2... aku sabar... taknak nangis ke,ape ke... sampai hospital, teros ke emergency unit, ayah dikuarantin... last2, kene masok ICU...

bile ayah dok ICU, aku memang takleh tengok ayah lama2... mata ni mesti berair... wayar berselirat keliling ayah, mesin bermacam-macam, jarum sane sini... dengan keadaan ayah yang langsong dah tak larat nak wat pape.. aku biarkan die berehat... sedih sangat2 tengok ayah macam tu wat pertama kali.. nak tunggu kat hospital, aku kene balik sabak.. ade keje yang takleh ditinggalkan... sangat2 risau bile keadaan macam ni.. tapi bile dah 5hari lepas tu, ayah dipindahkan ke wad biasa.. alhamdulillah... skang nih, ayah masih lagi di wad.. kena tahan, sebab doktor kata ade kuman dalam darah dan hati.. dalam last stage process untuk pulih...

insyaAllah, minggu depan ayah dah leh keluar... =)

p/s : ayah kena kuatkan semangat.. anak-anak ayah sayangkan ayah... kami sayang ayah.. =')
yang merapu meraban :




2 comments:

PinQib said...

semoga ayah awak cepat sembohh. OK

shahrul said...


thanks PinQib~ =)