Pengikut Blog Kering =p

Wednesday, December 1, 2010

Tamatlah Sudah.. =(

fuuhhh.... memang sangat2 lah penat bile menghandle pape pon majlis kawen nih.. tak kesah la ko wat keje pape pon.. memang la penat... ahad lepas, ayong(akak) kawen, walaupun aku hanya jadik fotografer je, tapi penat nye, masyaAllah... dah la ujan memanjang, memang terasa nak balik tido je.haha.. tapi mane buleh.. majlis akak sendiri tuu..

dari tengahari sampai la abis majlis sanding, asek ujan je... ayah ngan mak dah risau.. tapi ape ayah cakap, "kite jangan pikir bukan-bukan..ni ujan rahmat untuk ayong...jangan risau lah.." jadi,memang ianya rahmat.. walaupun tertangguh jap, tapi bila nak mula berarak, ujan benti jap.. alhamdulillah syukur... tapi, yang tak sangka nye, abg nik(abg ipar) nye berarak tu, ade escort(betol ke eja?haha) moto besa-besa.. aku da pelik... sape nye plan nih? tapi grand woo.. tak penah orang kenduri area umah aku ade escort moto besa camnih.. hahaa.. rupenye tu escort abg nik nye abang, abg Azhar name nye.. die, Marshall untuk escort Sultan Mizan.. so, die bawak sekalian kaum die untuk meriahkan lagi majlis abg nik.. maseh ye abg azhar.. :p

dan, ni la 1st wedding yang aku shoot, buatkan memori card kamera aku full.. hahah.. syok sangat shoot, sampai tak tengok bape lagi tinggal.. nasib la mase sanding, ade backup, iaitu aboi, spupu sebaya aku.. tapi die hebat.. kalah aku.. heheh.. tapi semuanya berjalan lancar.. malam berinai malam sebelumnya, ayong pakai baju itam merah.. lawoo.. sanding lak, wane cream. lawoo.. ayong pon manis je mukenye.. adik die ni hah, masam semacam.. hahah..

tapi, ayong, satu-satu nya akak aku, dah kawen... huh.. cepatnye mase berlalu... aku ingat lagi mase kecik, ayong la ajar adik-adik die ABC... asal aku balik dari tadika jam 11, aku tanye mak, "mak,ayong da balik?".. ayong la tempat semuanya, walaupun selalu gadoh.. skang, takde dah kot.. haha,sedey2 la pulak.. tapi aku adik laki sorang kan.. manje lebey woo.. heheh.. tapi takpelah... da besar, kene teruskan semuanya.. ape-ape pun, aku doakan perkahwinan ayong selamat dan kekal sampai hujung nafas die.. amin...

SELAMAT PENGANTIN BARU, AYONG~ =)
sweet 24 next 1st Jan okey?~ :p

p/s : gambar2 wedd ayong akan diupload di flickr..tapi outdoor xde,ujan nye pasal.haha.. tunggu ye... :p

yang merapu meraban :

1 comment:

PinQib said...

hehe.. penat yang memberi nikmat.. xpa la kann..

Entry tangkap leleh. Must read!