Pengikut Blog Kering =p

Wednesday, February 24, 2010

Pengembaraan Ku Bermula.....


hahahahaa... akhernye... aku akan mulekan entry yang berbaur atau berunsurkan kepePangkoran nih.. hehe.. asyek kuar entry yang merapu meriben je kan.. entah bile nak cite pasal adventure mase cuti raye cina lepas.. hah, ini dia!! dari 1st beginning, episod ke episod, entry ke entry, sampai la balik semula.. dipersisaksikan... :P

haa.. berdasarkan 1st opening entry Yang Ini, bile da buat gempak, da buat korang tertunggu-tunggu, bile la entry pasal pangkor nih nak kuar.. haa.. inila die..




tepat jam 7.02pagi, hari sabtu, 13hb dua, aku da lambat.. memang lambat.. gile lambat.. patotnye aku da kua umah menuju ke stesen KTM mase tu.. tapi baru nak menerjah bilik air.. ape lagi, kasi katun ah.hahah.. da cek beg, cek peralatan, cek komponen SLR da cukop, teros gerak gi KTM Kg Dato' Harun, ayah yang hantar.. fuh, naseb baek aku tak terlepas tren.. kalau tak, gamaknye kene tunggu lagi sejam la.. lagi lambat la aku sampai kat KTM Klang, tempat member aku, Akmal amek aku.. tunggu dalam seploh minit, sampai ler tren.. naseb baek tak pack.. dala bawak beg pegang.. perghh, terase peant lak.. nape la aku tak bawak beg galas.. tapi pikir balik, aku mane ade beg galas.. semua da rabak.. hahah..

dapat dudok teros dalam tren, mate da mule berat.. hoi, jangan tido.. kang tebungkang ko sampai Port Klang kang.. tengok aweks seblah sronok je landing2.. adoih, jangan jatoh atas bahu aku.. camne lak aku nak senggol.. takkan nak tolak.. tapi kalau tak tolak, dah orang keliling pandang semacam lak nanti.. naseb baek tren begegar, tejage berok minah tu.hahah, klaka gak gaye nye..



sampai je kat KTM Klang, Akmal sampai 5minit lepas tu.. mati-mati la aku ingat aku la orang last yang die amek, rupenye aku yang 1st!! telor nye Mal.. rupenye ko pon bangon lambat gak.. abis tu, teros gerak angkot Anip lak, kat Tmn Sri Andalas.. same je, baru siap, muke lebam.. nak je aku tambahkan kelebaman die tuh.. pastu gerak lak gi umah kawan Mal, Ijad name nye.. da pusing-pusing, gi la sarapan jap.. order air bagai, tunggu lagi sorang FT(shortform utk PC technician) dari Banting.. tapi.. kepanasan dan kebengangan membuak-buak bile tunggu mamat sorang nih..



nak tau nape??ape jadik?? haa... TUNGGUUUU.... :p

p/s : dok lepak mamak pon satu hal.. buat roti kosong setengah jam.. bingai..

14 comments:

nurul atikah said...

kalau pasal awek.
mate liar je kan?
huhuuu.
nk bgn pg2 mmg xlah.sbb tu lmbt :)

shahrul said...

hahahah...
mane ade...
tu semua dugaan dok dalam tren..

:P

bangun lambat itu biase..

:P

MiSZuE said...

dik...
ko duk mane ek?
klang?

g pangkor tak ajak

Redbloodsnow said...

BESTNYER PI MKN ANGIN. AKAK KO NIH GAK YG PAYAH BEBENOR NK KELUAR DR KCH TAW. SADIS AH...HEHE

shahrul said...

Kak Zue : eh,saye dok PJ kak..tp skarang di Sabak Bernam,keje nye pasal.. pic Klang tu,baru sampai dari KTm Kg Dato' Haron ler kak.hehe.. bukan xnak ajak..tapi kreta da tak muat.. :p

Kak Zue : hahah.. ni pon baruuula reti nak bejalan-jalan kak.. kalau tak, mane ade saye nak merayap sane sini..heheh.. takpe, lame-lame akak ade nye pluang jalan-jalan di semenanjung.. ;p

cik EPAL said...

roti kosong pon setengah jam?? :D

shahrul said...

haa..pecaye la dik..memang betol2 stengah jam nye..abg rase lebey kot..member order nasik lemak,lagila,xsmpai-sampai..
haaa..

4zir4 said...

xpyh mkn..kate nk diet kn..

iEn said...

ni gi klang ker pangkor? blur duk baca huhu

shahrul said...

Kak iEn : hehe, ni nak gi Klang dulu kak.. untuk bekumpul dulu,gerak ramai2..kalau nak tau lagi citenye, kene stay tune..hehe..

:p

zh-ena said...

salam kenal

wah sama la ena pun minat kat takuya
handsome gila

4zir4 said...

pegi pangkor dkt PORTKLANG kn..hehehaha..

shahrul said...

Kak zh-ena : hohoo.. saye ade movie2 die blakon..tpi tak banyak sgt..tengah godek2 tenet nak carik..
sangat heart ngan mamat nih..

:P

shahrul said...

eleehh..
Makcik jeles...
wekwek..

:q