Pengikut Blog Kering =p

Thursday, July 21, 2011

Sesat kat highway..korang penah?haha.. =p

ermm.. aku rase cite nih macam da terlampau lama nak dicerita.. tapi macam biase lah, aku suke cite bende-bende lama nih..haha.. so,mari laa kite bercerita ye.. dah la bulan nih aku kurang gile berblogging dan blogwalking nih..letih ya amat ngan keje.. tak abis-abis... da nak settle, datang lagi satu..haiihh..

ok2,berbalik pada cite utama.. ok, macam yang korang tau, ade highway baru kat Kuala Selangor tu kan? kalau korang tau lah.. nama highway tu LATAR expressway.. haaa.. ade kua berita aritu.. yang kate nye dah siap tuu..haa.. ok, so aku dari Sabak, nak ke KL sebab nak gi kursus mase tuh.. so, kene gerak ke KL la, takleh ke Shah Alam.. so,nak try shortcut, aku pon amek laa jalan masok ke highway baru nih kat Ijok..



bile da masok tu, memang teruja la kan.. aku da sampai kat sini pon da nak senja.. so, ngadap laa lalu highway baru sorang-sorang ngan kereta sejibik-sejiban je lalu lalang, ngan makin gelap... tapi seronok woo... aku lalu SMART TAG NAIK MOTO AJE!! haaa.. korang ade?ade?? haa... naik kereta pon belom tentu korang lalu Smart Tag.haha, batak sikit.. tapi... malam makin menjelma... gelap jalan makin terlihat... cewah.. haha.. tapi... aku nak kua exit mane?hahahah.. aku tak tau dow! gile bes... sampai kat tol lagi satu, aku dok tanye minah tol sorang nih.. cenggini cite nye..

Aku : aarr, tumpang tanye awak.. ni, KL kua kat mane, Shah Alam kua kat mane ye? saye 1st time lalu highway nih..

Awek Tol : aarrr... tak tau la abang.. saye pon baruu je masok keje nih.. (gelak sipu-sipu)


perghhh... nak nganga takleh, nak nanges lagi la takleh.. sebabnye, rase macam da jauh je aku jalan, tapi tak sampai-sampai.. so, ape lagi, selamber redah kua kat exit shah alam.. ha, hamek ko... punye la jauh.. masok guthrie, entah dari mane, sampai la kat sect. U1 tu hah, kat poli shah alam,baru kua... perghhh...


lepas nih, tobat takmo kua kat shah alam lagi.. kua kat KL, kat Rawang Selatan.. ok lagi, cepat la gak sampai.. tapi, highway kosong cenggini, memang bosan.. ngantok woo.. lagi bes lalu jalan kampong.. leh cuci mata..haha.. :p



makan burger turkey kat SINI!!

nak muke lawo? SINI adee~

korang kacak?comel? SINI lagi bes laa...

tenet power kat SINI~



p/s : bes woo snap pic atas moto..haha.. :p

yang merapu meraban :



8 comments:

Nyamuk Terbang said...

xleh blah ats motor pn snap

shahrul said...


mane-mane pon buleh,cik kak..haha.. :P

man yusoef said...

dengar gak pasal LATAR highway ni...tp aku tak sure highway ni lalu mane..aku pon kekadang main redah jek..last2 sesat..wakakaka..tp tak pernah la sesat kat highway..hihi

Cinoi Lavigne said...

Eishh bahayanya atas moto sempat snap gmbar

Hanim Mahali said...

kat LATAR tu memang bosan sikit... tak banyak keta lagi lalu. tapi best boleh speed. hehehe...
sensei tu maksudnya cikgu kan? awak ni cikgu ke???

abah khalisha said...

abah lalu dah highway LATAR baru ni..dari sabak bernam-selayang 1 1/2 jam shj

zuwaidah said...

kak zu suka ikut jalan kampung dari highway..highway suka terlena laaaaa
(hehehehe mcm ler kak zu yg drive heheehe)

shahrul said...


man yusoef : hahaa...highway ni dari kuala selangor ke Selayang kot..rasenye la..sebab penah lalu sampai shah alam aje.. :p

Cinoi : haha..da biase lor.. :P

Hanim : hahaa..memang leh speed ssuka hati..err,sensei tu ade maksud tersndiri tp sy bknnye cikgu.. :p

abah : haa..betol2..kjp je.. ;)

zuwaidah : haha..dok seblah mmg la tido je. :P