Pengikut Blog Kering =p

Thursday, July 8, 2010

Menggila dan Gila.. :p

Ini kesah, adalah sambungan kesah INI.walaupun cite cikit je kat ujung2 entri tuh.. hahah.. memang kelakar la kot.rasenye.. ok, berbalik pada tanda tanye napa GB(Guru Besar) call aku pagi2 lagi?? hahahaa.. die nak pakai kamera sekolah! adeh.. die call,jam dah pukul 8.26pagi..aku di mane? atas tilam lagi!!!adeh... asal laa susah betol nak tejage awal nih..bola nye pasal la nih...adeh..

sampai je skolah, wat muke ketat ar jumpe GB.hahahah.. okeyh, mintak cuti arini, sebab nak ke Teluk Intan! untuk ape?haa..mau lari dari Mesia ni mesti kene buat ape?haaa.. Passport ler...heheh..

pagi tu gi sekolah jiran jap, isi sistem IT sekolah yang tertangguh.. pastu, teros gerak.. bes gile dapat bawak Waja 1.8 ni kan... da tekan 150km/h, macam bawak 80 je.. hahahah.. bes gile.. tapi, minyak pon bes.. jap je licin.hahah.. pada Akak Zie, pasal semalam saya tengah drive tu, hehe, xpe kak.. saye drive sebelah tangan je.hehe..sangat bosan ok.. jauh,ikut jalan kampung.. ok, satu lagi.. Aku Tak Tau Kat Mane Jabatan Imigresen tu!hahahah.. gile.. pegi aje laa...ikut kata hati.. alih2,stop by kat Petronas, tanye pakcik pam tuh.hahahah..



kereta kuat... cantik kan plat number?hahahahah.. :p


jauh gile snap..takot kene marah maaa... :p


resit untuk tunggu passport siap..


ok, da sampai..tesepit tempat nye.. dah naik tangga smpai 3tingkat,mengah, gi kaunter, kene lak suro tangkap gamba dulu.RM8 2keping!mahal..kalo tau, baik aku bawak gamba je..hampeh.. usik poket cari fon, eh, tetinggal kat kreta lak! adeh.. kreta tu pkai sensor tapi xpayah kunci pintu..so, turun laa balik..mengah lagi.. da isi borang, yang sangat la leceh sbab ad peluh2, bagi kat kaunter, dan akak kaunter tu ketawa.sebab? alamat aku panjang.hahah.. pastu, da bayar, da bagi resit, kate lagi sejam camtu siap. aku pon ape lagi, cari ATM ar nak cucuk... da siap cucuk, gi mentedarah.hahah.. sup lembu marii..sedap betol..lupe lak nak snap.. tak ingat langsong!cet.. okeh,da amek passport, hahahah, nak tegelak aku..gamba aku dilebarkan!apo ar..tapi,hahah.. entah..lain macam..



gambar blur, xyah edit2 dah... detail ape pon xnampak.heheh.. uih?muke siape kah itu? :p


yeayyy~~ Passport Mesia kepunyaanku da siap! :p


Ini Adalah Undeng Undeng Passport Mesia... :p


ok,bersiap2 balik, lagi skali bedal 150km/h, tapi dalam hujan, main kejar2 ngan Hilux.hahahah.. gile kan aku nih.. sampai je rumah cekgu, bagi kereta, balik rumah, bumm!! tido...puas ati passport da siap...tapi, apesal eh,aku buat passport??haaaa..... jeng3...hehehe.. entri akan terbuih-buih untuk dibuat sehabis-habisnye.. tungguu...hehe.. :p

p/s : fon wat gile.. blur je smua pic yang ditangkap..sori atas ketersesulitan.. :p


11 comments:

ardinihumaira said...

tak ada la.. okay je pic2 tu ;)


p/s: dni dah jawab tag kamu kat blog dni yang lagi satu.. ----> http://dnicontestgiveaway.blogspot.com/

peaNut said...

jgn bawak keta laju2 la dear...bahaya!!~
nk tau x??sepanjang 22tahun peanut hidup ni..xpenah lagi wat passport..ahahaha
sian kan..huhu


cerita di sambung....sakit di hati semakin membuak~buak!!

shahrul said...


Kak Dini : hahah..agak blur dan comot gamba tuh.heheh.. oh,da siap tag entri tuh?okeyh,akan disinggah..thanx kak.. =)

peaNut : heheh..itu dah terbiase..lagi2 dapat kreta besar..keh3.. tapi xpe..ok aje...err,22tahun eh?umur kite same lorr.. :p

Hana Faza-same person said...

wah, mau ke mana tu? melancong ye?

shahrul said...


hahaa...tau xpe kak..heheh.. :p

peaNut said...

ha ah..sama umur kita..huhu


geli hati tengok bdn dia tergedik2 je berjalan..haha!!

shahrul said...


hehe.. :p

PinQib said...

aku x daq pasport pun lg.. camne nak bali nihhhhh

Jum singgah belog Pink!

Takdir yang mendukacitakan! !

shahrul said...


PinQib : kasi buat lor...sratus saje for 2years.. :p

Redbloodsnow said...

elehh...drive sbelah tgn pun dpt ek. berlagak la ko budakkkkk!!! hahahaha :P

haaa akak taw ko nk pi mane. pi kuching utk next year kann kannn...aharksss. memandai je akak ek :P

shahrul said...


Kak Zie : hehehe...blagak laa gak kak...takot wooo~!!lori kontena sebelah!uuuiihh...hehe...
err,kuching?rasenye,xyah passport pon xpe kot kak..mesia gak tuh.hehehe..
nak tau saye gi mane??hahaa...tungguuu.. :p