Pengikut Blog Kering =p

Friday, August 5, 2011

Gadget baru Lagi?? =p

gadget baru lagi?? haa.. gadget ape lagi yang baru? em, bulan lepas aku bersungguh-sungguh pegi Times Square untuk survey gadget nih.. haa... ape die? check out kat bawah.. :p

haa, ni la die.. lens Tamron 17-20mm Non VC untuk Canon 50D aku.. ni lens ke-2 lepas kit lens 18-55mm Canon.. camne nak merase jenis gambar yang berlainan kalau tak carik lens lain kan?hahaa.. hanya yang main kamera je tau camne rasenye.. heheh.. ok, so, aku gerak gi Times Square, g 8th floor, tanye harga lens nih.. murah, dalam 1k je die letak.. tapi aku macam tak puas ati, so aku turun gi Low Yat pulak.. aku pegi kedai yang biasa aku pegi.. so, da tanye harga, ade la lebih sikit, tapi ade warranty.. da pikir nye pikir, aku angkat aje.. selain tu, aku angkot sekali CPL untuk lens nih.. tangkap gambo awan memang teruja woo.. hahaa.. so, lens, CPL, dan beg galas.. :P

ni hasil tangkapan dari lens nih.. cool... bokeh banyak.. :p


battery grip 3rd party ajee.. :P


tapi, tak semua aku amek.. ade lagi item nak beli nih.. so, tanye member, suroh gi Plaza Pudu, tapi rase macam malas, aku teros gerak gi Digital Mall je.. haa.. kat sini, tujuan, nak carik bateri grip, rechargeable battery, 8gb CF Card, blower, ngan ape lagi entah.. banyak sangat aku beli, tapi mende kecik-kecik je pon..haha.. :P

ini diaaa... watak utama.. :P


so, wat masa nih, lengkap lah sudah gadget aku.. agak lengkap laa untuk wat job wedding.. so, aritu da kua gi outing, da shoot wedding kat Sg. Buloh, memang teruja gile.. hasilnye belom upload lagi kat blog.. tapi, singgah-singgah la tengok blog fotografi aku kat SINI ye.. ;)



p/s : tak sabar nak shoot wedding lagi.. ;)

yang merapu meraban :



4 comments:

Zura said...

pastikan gambar di snap cun2 belaka..:)

anismelon said...

pinjam buleh tak..weeee

shahrul said...


Zura : akan dipastikan.. :P

anis : haha..buleehh.. :P

Redbloodsnow said...

meh lanting kat akak meh. sbg bday akak yg coming soon nih..hehe