Pengikut Blog Kering =p

Sunday, May 29, 2011

Cara-cara Nak Backup Post Blogspot Kengkorang...

korang tau tak yang post-post korang maybe buleh ilang kalau ade internal problem ngan google atau blogspot? haaa... kalau agak-agak korang takut benda camni leh jadi dan akan terjadi kat blog korang, haa.. ape lagi, kasi buat la backup isi-isi post korang kat blog korang tuh.. tapi ni cara-cara backup bagi sape yang pakai blogspot ye..




kalau korang bukak blog korang, tibe-tibe tengok-tengok, kosong je post korang kat list entry tuh..agak-agak ape korang akan buat? jerit macam orang ilang anak? melalak macam nak panggil member sebatu jauhnye? nanges sambil pijak kaki sendiri kuat-kuat? hahaa.. agak-agak kalau korang taknak buat mende-mende cenggini, haa, baik korang backup blog korang.. bak kate ucop wilcha...


"kite backup,kite backup"

..hahahahah.. :P


nak tau cara nye?haa.. senang je.. 2-3klik je bile korang da bukak blog korang...aku dapat info ni pon daripada sorang blogger nih, yang gune nickname syafzmagz..

nak tau betol-betol tak nih? haa.. korang klik je link kat bawah nih...




selamat berbackup ye... :p



p/s : maap, maap dan maap sebab da lame gile tak hapdate blog... bz ngan study dan kerja.. :p

yang merapu meraban :

6 comments:

SyafzMagz.com said...

Selamat study ye.. :)

SyafzMagz.com

pyejal.theStory said...

info yg baik..keep it up :)

silalah berkunjung ke
http://pyejal.blogspot.com
Thanks :)

AzilaFaiz said...

nice info!

feyus said...

Thanks.. pesanan ini sgt2 berguna.tq bro.
Berkenaan blog hina Islam, Bloggers sila baca ini....

shahrul said...


Syaf : thanx bro~ =)

pyejal : orait...tq bro.. ;)

Azila : thanx! ;)

feyus : sama2 bro.. ;)

narumi sakura said...

arigato for the info ^_^..anywre cute background u have..

Jemput follow ye hehe- http://narumiaida.blogspot.com/