Pengikut Blog Kering =p

Friday, May 20, 2011

Gadget Baru Lagi Weh....

aduyaaiii... rase rindu gile bile dah lama gile tak update blog kesayangan nih..haishh.. maap la ye kengkawan.. tenet kat tempat keje slow tahap kura-kura sakit tumor kaki, tenet BB aku da reach limit.. so, memang takleh laa nak berblogging ngan suke hati lagi.. lepas nih, memang takde la korang tengok aku akan update selalu.. tapi aku akan cube gak update.. mane leh tinggalkan blog nih berabok kan.. :p

ok, mulenye cerita cenggini.. selasa lepas, cuti Hari Wesak kan? haa.. kalau cuti sehari tengah-tengah minggu ni aku memang tak balik PJ la.. tapi, mesti bosan kalau dok rumah.. so, memandangkan member rumah aku nak carik gitar, aku ajak la untuk try pegi carik kat KL.. haa.. nape? haa.. aku nak mencari satu lagi koleksi dan pemilikan gadget peribadi, namanye LAPTOP~ :p

ok, nak bagitau korang la.. laptop laa mende yang selalu aku cakap, kalau takde pon takpe.. yela, aku da ade desktop pc kan, watpe nak ade lappy lagi.. aku pon tak minat.. leceh, nak usung sane sini.. haa... tapi.... bile da start sambung blaja ni.. haa... padan muke ko,ayai... ko memang kene ade mende nih... penting gile untuk ko punye study life.. haa... akhirnye, terpaksa gak laa aku beli... haiihh..


sampai di KL Sentral~ :P


so, pagi-pagi lagi lagi da bangun, aku dan syafiq dan nazrul, siap-siap gerak dari Sabak ke Stesen LRT Taman Jaya.. nape? sebab kitorang malas nak bawak kereta masok KL.. kompem jem, kompem lagi banyak belanje.. lagipun, aku pun da lama tak merase nak naik monorail.haha.. da sampai ke LRT taman jaya, park kat depan A&W, naik LRT sampai KL Sentral, pastu naik monorail sampai stesen Imbi, akhirnye sampai..


kene cucuk duit dulu maa.. :p


menelan McD di McD Bintang Walk :p


so, kitorang masok Low Yat dulu... survey-survey laptop aku dulu, dan akhirnye, terjumpe dan ternampak lah satu model dan harga yang ok sangat nih.. prosesor ok, ade kad grafik, dan memang ok la bagi aku.. model ape? haa.. aku amek Asus.. tak tau nape, tapi member aku cakap, Asus bagus untuk editing dan keje-keje berat.. ok la, sapu aje.. lepas tu, sambil tunggu lappy siap setup, kitorang gi area 4junction BB.. nak tengok gitar member aku lak.. sampai kedai Bentley, mahal gile-gile.. cancel.. gi Sg Wang, pusing nye pusing, jumpe, tapi mahal gak.. cancel.. kesudah, gi amek lappy aku, cari barang lain sikit-sikit, pastu teros gi Plaza Alam Sentral kat Shah Alam je.. dan jumpe gak gitar die kat situ.. penat weh.. naik cramp kaki nih bejalan sane sini...



suke gile woooo~ :p


wireless mouse Rapoo.. bes woo.. *batak sikit* :p


break rehat makan kat Kapar, pastu teroskan perjalanan sampai la rumah.. so, memang bes dapat bejalan letih gile camni, dapat lappy yang bagi aku, puas hati.. lepas nih, leh la aku study ngan lebih mudah dan takyah nak pikir sangat.. bes.. :p



p/s : oh,ye... lappy aku,model nye, Asus A42J Series ye.. :p

yang merapu meraban :



4 comments:

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jamal singgah sini,

Bukan setakat senang nak study bro..Senang jugak nak update blog dan layan peminat blog..haha

www.jamaluddin.net

Nora Shahaira said...

huhu,,sedih baca entri ini..terkenang kat lappy yg baru pergi..nak tunggu lappy baru lambat lagi...sib baik pc ortodox ni da advance

Zura said...

pasnie dok usunglah laptop kesana sini cari wifi nk online..hhe

shahrul said...


Jamal : hahaa...tau takpe..kene gigih study.. :P

Nora : hohoo....xpe..sikit2 la cari yg baru.. ;)

Zura : hahaa,tau takpe.. :p