Pengikut Blog Kering =p

Monday, March 21, 2011

Mari Bakar-Bakar~ :p

okey...entri seterusnya ialah mengenai aktiviti yang kitorang wat di waktu malam.. bukan wat mende bukan-bukan.. tapi kitorang dah plan untuk wat Bbq... bes woo.. sebab ape?haa.. sebabnye, perot ni penoh gile.haha..





geng-geng makcik yang lambat sampai~ :p


sambil snap pic,sambil wat keje..haha,panaass....



mula-mula, kitorang carik port mane yang sesuai.. yang ade lampu jalan.. sebab? resort tu takde tempat khas bbq yang FREE.. kene bayar.. so, memang tak la nak bayar kan.. dah la mahal.. kedekut.. haha.. so, kitorang jumpe 1port kat pantai, yang diterangi ngan lampu limpah jalanraya.. so,memang bes la kan, dah ade lampu free.haha... so, ape lagi,kasi terjah la semua dapur bbq, ayam, daging burger, hotdog, dan segala sos kat pantai tu..

tapi.. haa.. jeng3... tengah shiok-syiok nak idopkan api arang, ade 2orang jejaka mendekatkan diri kat kitorang, dan tanye camni..

"assalamualaikum dik"
"waalaikumsalam.."
"aarr,ni dari mane ni?"
"kami dari KL bang.."
"ooo..ni, nak wat bbq la ni ye?"
"a'ah bang..bbq biase2 je nih.." (dalam hati, takkan la aku tengah berdangdut lak kat pantai nih..)
"em, nasib baik kamu ade dapur bbq..sebab, dilarang wat bbq atas pasir pantai.. kamu boleh dikompaun.. dan kat sini ade cctv ye.. jangan wat perkara yang bukan-bukan.. dan jangan buang arang merata-rata.."
"oh,baik bang... kami akan buat macam yang abang cakap.. maseh bang.."

buat shisha, tapi tak jadik.. api takdak,asap pon takdak..haha..


budak paling kuat makan.. :p


haaa... rupenye abang Penguatkuasa laa.. aku ingat nak rush ape laa tadi.. tapi seyes memang tak perasan abang berdua tu datang.. macam alien je tibe-tibe muncul.haha... so,kitorang teroskan aktiviti kitorang dari jam 9 tadi sampai laa jam 12 camtu.. memang bes laa.. ngan aku sebok pegang dslr, sebok nak mengipas sebab tak cukop kakitangan, yang gadis-gadis, macam biase lah, nengok aje la kan..haha.. tapi memang puas hati dan kekenyangan gile malam tu.. sampai ade lebihan.. kitorang bawak balik bilik je, wat sarapan esok pagi. haha.. so, balik bilik, rehat-rehat jap, guling-guling... teros telelap... ;)



p/s : aku rase, ade la nak dekat 10ketol ayam, 5keping daging, 8-9hotdog aku bedal.. pergh...gile lah..haha.. :p

yang merapu meraban :




4 comments:

Zyash said...

Teringat time BBQ 1 kelas kat PD dulu...best!!

shahrul said...


penah wat bbq kat PD gak?mesti bes kan? ;)

~~zAnAfAhMi~~ said...

seronok bbq ni, teringat masa camping sg congkak masa bujang dulu, ada org dtg nak pinjam pisau kita org...huhu...takot!

shahrul said...


haha..sg congkak,malam2,mmg seram wooo... :p