Pengikut Blog Kering =p

Monday, April 18, 2011

Aku Benci Pemandu Wanita..

sebelum tu, aku nak mintak maap la ye, pada pemandu-pemandu kenderaan wanita kat luar sane.. ni takde kene mengena ngan korang, kalau korang adalah sorang pemandu berhemah.. tapi aku cakap camni, ade sebabnye.. sebab?? haa.. aku baru je eksiden awal pagi tadi, on the way nak gi keje, disebabkan pemandu wanita sorang nih..




korang tengok je gambar kat atas ni dulu, kemudian pahamkan.. ok, nak dibagitau, aku bawak moto jela.. dah tengah2 tu ade trafik light ye.haa.. so, skang nih turn aku jalan.. so aku jalan, aku belok.. mase nak belok, kete Hyundai Accent grey BJV *** ni laju je belok masok simpang yang sama.. ok, takpe, ko besar, ko jalan dulu.. elok-elok aku tengah follow dari belakang, PAP!! die brek, die bagi signal, die wat u-turn mengejut!!... ape lagi, aku brek, aku hon, dan aku tebabas, langgar belakang kete tu..

minah tu cuak, teros benti kat tepi, belari kat aku yang tengah tebaring lagi kat atas jalan, pening-pening.. tak sudah-sudah tanye aku ok ke, ade luka-luka ke, nak bawak gi hospital la.. aku wat dek je.. sudah nye, aku cakap tak payah wat pape, walaupun sidemirror aku patah, handle senget sikit.. tapi takot-takot kalau tetibe moto ni nak rosak, so aku mintak num fon.. aku malas nak marah-marah.. mood baik awal pagi nih.. so, malas cakap banyak, aku jalan je.. tapi nak gi balik kat kete minah ni, die leh lagi belari ngan lajunye.. aku suspek, DIA DAH LAMBAT~ hahahah..

nasib baik aku takde pape, tak eksiden seterok dulu lagi.. da pro dah kot.haha.. tapi memang aku kurang senang ngan gaya pemanduan wanita.. kawasan tu takleh u-turn.. die da lambat, so amek jalan cepat, die bedal je u-turn kat situ..

so, pada pemandu wanita, berhemah la sebaik-baiknya di jalan raya.. jangan wat mende yang tak patot dibuat.. nak buat pon, biar betol-betol kene pada tempat dan line clear..hahaa.. siap mengajor wat jahat lak..haha.. :p




p/s : muke lawo, tapi bawak kete macam pelesit.. haishh... takleh ler cenggitu~ :p

yang merapu meraban :



6 comments:

nurul atikah said...

gatal betul !

Redbloodsnow said...

adehhh! terasa plak akak...miahahahaha. well, agreed dgn apa yg ayai tulis dlm entry ni. kekadang bengang gak akan dgn type of women drivers cam gni :D

shahrul said...


nurul : gatal mende nye~ :p
Kak Zie : haaa..tau xpe kak..ayai ni ha,siap merase skali,memang makin marah la ngan sikap pmpuan drive cenggini..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

tak sume camtu..maera penah kena langgar..lelaki yg bw dgn tidak berhemah guna phone waktu tu.hurm..nasib la terexcident ngan blainan jantina. Allah dah tentukan....heheh~

saya_arief said...

aku penah kene macam tu.
dye bagi signal sudah,
tapi lampu signal tu berkelip sekali je, teros belok.
)(*&^%$#@
nasib baik sempat elak.

shahrul said...


Khumaera : haa...sbb tu awok mntak maap dulu sebelom bercerita,supaya tak smua pmpuan terase ngn ape yg awok ckp nih..hehe.. :p

Arief : haaa...ko sempat elak bro..ni,aku da melekat kat bontot kete die dah..da mcm baring2 atas tilam dah bile jatuh..hahah...