Pengikut Blog Kering =p

Thursday, April 28, 2011

Cara-cara nak dapatkan Traffic Beribu-ribu Sehari. :p

haa... nak tanye korang la kan... blog korang mesti ade viewers kan? mesti ade follower kan? haa.. tapi ramai lagi bloggers kat luar sane, termasok lah aku ye, yang mengeluh dan heran, cemane blog-blog lain yang baru 2-3bulan berblogging tapi da dapat traffic ribu-ribu, tapi orang yang dah berblogging stahun dua, tadapat poonn yang ribu-ribu kaann..

macam-macam cara da buat untuk promosikan blog.. sumbat kat Twitter, masok kat FB, kat forum, kat group, dan macam-macam lah lagi.. tapi masih gak takde perubahan dari segi jumlah traffic..

jadi, tadi aku da terbelek-belek kat innit, ade sorang blogger ni dah mengongsikan idea beliau untuk menaikkan tahap traffic korang lebih dari yang selalu korang dapat.. haa... tapi sebelum tu, untuk dapat traffic yang banyak, blog korang pon mesti senang untuk dilihat, dibaca dan macam-macam lagi untuk diikuti selalu.. ha,jom terjah blog kawan kite, Ammar Yassir kat SINI ye.. =)



p/s : mau traffic blog nih naik laju-laju.. :(

yang merapu-meraban :

10 comments:

ZaHiDa said...

same la.. sy pun nk naikan trafik.. tp xnaik2.. hehe..

shahrul said...


kita usaha sama-sama ye.. =)

ZaHiDa said...

tu la, same2 la yer,,, thanks la selalu melawat my blog k? =)

MindaMalay said...

Salam.... Newbie tumpang lalu...

Tips yg menarik...

HAKMI said...

walopun sesebuah blog tu baru, tak semestinya blogger dia baru.....nak trafik? rerajin la tengok carian popular setiap ari.....keyword penting.....

phycrewz said...

aku xmo trafik tinggi.. aku nak motor polis trafic,bole laju2..haha

Manja said...

ape susah sangat kau belilah trafik tu

sobri yaacob said...

bgus2 bleh bg naik trafik bg lgi tinggi he..he..

Terbelog said...

lg tinggi lg bagus hehe

Cikgu Fikri said...

ammar tu mmg bgus..
aku ikut prkembgn dia dr mula dia blogging lg..
mmg byk peningkatan.... :)