Pengikut Blog Kering =p

Thursday, June 9, 2011

Aku dah ade... korang dah ade? =p


ok, sebelum aku mula, entri ni bukanla untuk mengeksploitasi mana-mana syarikat yang menyediakan perkhidmatan yang sama ataupun yang sewaktu dengannya.. tengkiu.. =p



korang tau tak ape tu kemudahan perkhidmatan penghospitalan? hahah,panjang betol.. ermm, kalau korang tak tau, meh aku cite.. tapi sikit-sikit aje lah.. tau pun sikit aje.haha.. ok, maksud aku, korang dah ade Medical Card? haa.. apemende lak tu kan? haa.. MC nih, satu kad yang kite langgan dari mana-mana institusi insurans kat Mesia nih, untuk kemudahan diri kita berurusan dengan hospital yang ada coverage ngan MC nih tanpa perlu risau pembayaran bil hospital nya,dan ade benefit bila kita meninggal esok hari..haa,panjang,panjang..

ni la Company nye.. =)


okeyh, aku memang da lame amek.. aku da amek ngan syarikat insurans MCIS Zurich Bhd.. penah dengar?tak penah? haa... nape aku amek ngan syarikat nih? sebab nye, aku da belek nye belek nye belek pakej die, dan bagi aku, memang terbaik.. ayah aku pun ade MC dari company nih.. masa ayah masuk ICU sampai kene RM 17k aritu, die hanya hulur kad ni je, dan aku yang tolong proseskan ngan orang hospital.. sangat mudah.. korang bayangkan la.. kalau la ayah aku takde kad nih, cemane aku nak carik RM17k nak bayar bil hospital ayah.. leh nangis teduduk aku dibuatnya.. takkan nak berhutang untuk bayar semua nih..


korang tengok...tengok..haa..mau jadi cenggini? aku takmo..


mengape?haa..klik utk baca ngan lebih senang dan jelas.. :p


Medical Card aku... heheh.. ;)


berapa? hah,sangatlah murah.. kalau tak silap, RM70++ je.. die ada harga ikut umur.. so, umur aku yang masih remaja*perasan* nih kene bayar banyak tu jelaa setiap bulan.. aku tak kesah.. walaupun aku keje gomen, ade tiket dah untuk masok hospital gomen free*kot*, tapi semestinya aku nak ade keselesaan dan servis yang sesuai kalau-kalau aku kene duduk wad.. camtu gak korang kan?haa..

so, ape lagi... moh laa kite pakat ramai-ramai amek pakej Medical Card nih.. oh,ye, kalau korang nak aku tolong dapatkan Perancang Kewangan(Agent) untuk dapatkan penerangan yang lebih detail dan tepat pun buleh.. komen aje kat entri nih, nanti kite cite panjang lebor ye.. heheh..



p/s : bantu sesama rakan mengelakkan kesusahan di masa akan datang.. kita tak tau ape akan jadi kat kita sesaat atau seminit selepas nih.. ye idak? ;)

yang merapu meraban :





3 comments:

Cik Azizah said...

baik masuk hospital kerajaan..xbyk pon nak bayar..kakitangan kerajaan lagi la...pakai gerenti letter je..huhuhu

Redbloodsnow said...

a'ah setuju dgn komen cik azizah tu. masok je sepital gov. cost perubahan tak akan semahal swasta punya :)

shahrul said...


heheh..memang betol ape yang dikate kak zizah ngan kak zie.. tapi, ade sesetengah rakyat kita mahukan servis yang lebih cekap,pantas dan lengkap, dan mesra.. kadang2 hospital kerajaan ni ade yang kureng sikit layanan nye.. tapi kalau ade M.Card nih,kite leh masok mane2 hospital yg dicover, tanpa ade rase risau servis tak bes ataupun makan tak sedap ke, kurang itu ini ke..haaa..itu pndangan ayai lah.. berbeza setiap orang.. tapi, ayai keje gomen, tapi tetap amek M.Card nih, sebab ayai pentingkan service quality.. ;)