Pengikut Blog Kering =p

Wednesday, June 1, 2011

Keje woi, keje.... :p

selamat pagi dan pagi-pagi lah pada korang semua.. kalau da bangon la kan..al-maklumlah,ni waktu cuti skolah.. mane la tau,ade yang tengah dengkor lagi kaw-kaw nye kat atas katil.haha.. okey, waktu cuti skolah ni la waktu yang paling tenang bagi aku nak wat keje.. nape? sebab takde budak laa.. tak memekak.. so, wat keje rilek je...

tapi ade keje yang tak larat nak buat mase cuti.. al-maklumlah, waktu cuti, keje mesti nak rilek-rilek nye je.haha.. so, jumaat lepas, aku settlekan pendawaian semula head RJ45 kat semua cable LAN yang masok kat main switch kat bilik server.. pada yang tapaham, jangan nganga.. wat-wat paham sudah.. :p




keje laki memang agak serabot cenggini.. tapi ok waaatt~ :p


so, macam yang korang tengok, semua cable tu nye head aku tukar.. maknanya, kene potong, pastu pasang baru.. da 8tahun maa.. da shot dah head tu semua.. slalu sangat tak stabil line nye... sampai bodaghah jari den tu ha.. haaa,da kua loghat nogoyi.. hahahah..

da sejam lebih dok ngadap mende ni je, akhirnya siap.. nampak teruja lak aku bile tengok smua cable da berkepala baru, berlabel baru, tersusun..heheh.. bangga woo dapat wat keje abis-abis.. slalunya adeee je keje siap sekerat jalan, sebab kene panggil ngan cikgu, pastu da malas nak sambong.hahaha.. :p

eh,dah,takleh ngarut banyak-banyak.. :p



p/s : dengan selamber nye aku on9 FB kat server tu... haha.. :p

yang merapu meraban :

2 comments:

Dilakochan said...

Hallamak RJ45.. Dulu time study suka no buat mende alah ni,
skang susun kaler wayer ke ape x igt! >__<

Farid bin Aspar said...

wah... maintainance kat makmal komputer sekolah ker? or cikgu sekolah? :D