Pengikut Blog Kering =p

Monday, June 6, 2011

Memerah Otak.... =p

errr... mood nak buat entri nih masih blur-blur.. sebab, aku ngantok lagi.. baru sampai dari PJ ke Sabak, 2jam setengah, dari pukul 5pagi tadi sampai jam 7.20 dalam cuaca sejuk gile-gile dan mata banyak kali tetutup kat atas moto.. takpe, lupekan.. entri kali ni aku nak menghebah-hebahkan cerita mengenai weekend aku 2hari lepas..hahaa.. ce cite ce cite~ :p

2 bakul beb~ hahaa.. :p


okeyh, cerita hari sabtu, err, macam takde pape yang leh dicerita.. kitorang berdua *aceceehhh :p* pegi jalan-jalan kat Subang Parade, Empire, Subang Parade balik, shopping baju sampai 5helai, pastu balik jam 6.. malam kua minum dan bantai otak-otak pulak..hahaa.. :p

hari ahad paling teruja nak cite nih.. haa.. ahad, 1st day aku kembali menjejakkan kaki sebagai student, tapi kali ni part time aje lah.. kelas start pukul 8pagi, dan macam biase dari dulu sampai skang, aku memang akan lambat sampai kelas.haha.. ok, kali ni, aku rase janggal gile.. member aku, Danail lain kelas lak.. die start pukul 10.. pukul 2 kang baru jumpe die..

OUM PJ Learning Centre~ =)


so, 1st class adalah "oral communication" ye kengkawan.. dan aku sorang je laki melayu dalam kelas tu, dan aku rase aku sorang je yang paling takut nak becakap.. you have to speak in fluent english okeyh.. dan aku tak tau itu semua.. seyes.. sikit-sikit buleh la.. tapi kang nak kene jawab ayat letop-letop, adaaa la pulak kaann..hahaa.. so, paling bagos, aku diam, senyum dan fokus aje.haha.. :p

McD Sausage Mc Muffin yang macam makan takat celah gigi je..


lepas tu, aku ade gap class dari jam 10 sampai 12.30.. leh jadik gile tau tak.. aku tak tau ape nak buat.. dala ngantok.. kesudah, gi McD sect 14, bantai breakfast 8hengget tak kenyang, gi balik kampus, dok ke hulu hilir sampai la 12.30.haha.. class seterusnya, "Learning skills for open distance learners".. awal-awal lagi da pening.. nasib baik laa tutor tu pandai attract student.. oh ye, sini panggil lecturer sebagai tutor ye..

lepas tu kelas pukul 2.45 sampai 4.45.. "introduction to networking".. akhirnye!! subjek yang aku tunggu-tunggu.. dan memang terbaek.. tutor aku rupa macam brader je.. dan die sorang je laa yang nak cakap rojak, bi campor bm.. akhirnye.. leh laa aku paham betol-betol bile blajar.haha..

so, arini, ape yang aku sempat buat selain masok kelas, hanya telan berger McD seketol.. balik je umah, mak bawak balik tapau kenduri, ape lagi kaann... kasi bedal~ :p



p/s : aku rase, aku antara student yang muda dalam kelas tu... adeehh...

yang merapu meraban :




6 comments:

Ila Mhd Noor said...

otak-otak.. kite suke giler mkn otak-otak.. huu~

Norazlin Nordin said...

tade bnd na ckp lebeyh2..cos ak hanayalah seorang pelajar yg akn mngmbil spm..
btw...gudluck in ur studies

4zir4 said...

Selamat Kembali sebagai Student lg... ^__^...

Redbloodsnow said...

Jeles akak tgk ko jd student lg w/pun part time. kagum kat ko yai. coz akak sentiasa nk sambung study lg...tp fulus not enuff ar..sedih:(

shahrul said...


Ila : haaa..otak-otak memang sodap~ ;)

Norazlin : haha,no hal lah..asalkan masih study.. btw,thanx! ;)

4zir4 : maseh.. :p

Kak Zie : haha.. anak laki sorang memang cenggini kak.. bila diberi harapan, ayai nak gapai abis2 la.. ;)

Noorae said...

bekfes mcd mmg takat2 lekat celah gigi pon..huhu